Pumbo

 

Rachel - "Een geweldig, ontroerend, inspirerend boek!! Christine; ik ben zo blij en dankbaar dat ik je heb mogen leren kennen en ik ben waanzinnig trots op jou en al jouw prestaties!! Laat dit boek een inspiratie bron zijn voor een heleboel mensen! Welkom wereld..."

Gène - "Dit boek kan niet genoeg aanbevolen worden. Voor mensen met en zonder beperking. Te lezen hoe een vrouw als Christine -de schrijfster- haar leven tot nu toe verwoord in haar boek is grandioos. Om eens wat meer te weten van hoe zij met haar beperking - GEEN ZIEKTE- omgaat, onmiddellijk haar -zoals nu blijkt- geweldig geschreven en boeiend boek gekocht. Ik kan dat, ik wil dat en ik geniet daarvan. Dat komt uit het boek naar boven drijven. Geweldig om te lezen hoe, vooral zij, maar ook haar gezinsleden omgaan met de situatie. Dit boek moet gelezen worden. Ook door de valide mens. Lees waartoe doorzetting en de wil om dingen voor elkaar te krijgen, leiden. Het is alleszins de moeite van het lezen waard. Ook dat - het schrijven van dit boek- is een prestatie. Over 'rozen' waar zijzelf met steun van o.a. haar gezinsleden toen en nu van haar man en zoon nu is gekomen waar ze nu is. De 'doornen' er zelf afgehaald. Overtuig uzelf!!"

Frans - "Wat 'n mooi verhaal. Als je dit boek gaat lezen en even op weg bent, laat het je niet meer los. Geweldig Christine hoe je weet door te zetten. Je sterkte is je kracht. Niet negatief kwetsbaar zijn maar positief met je beperking omgaan: je laat zien dat een beperking maar beperkt is. Juist, het is maar beperkt en er blijft heel veel over om van te genieten en dat doe je volop. Je schreef een blij boek waarbij je de teleurstellingen die je soms ontmoette weet te benoemen en er iets goeds mee weet te doen. Knap hoor. Ik zou iedere basisschoolklas zo'n hulpmoeder toewensen. Geweldig hoe jij de kinderen én de juf hebt geholpen door te zijn zoals jij bent. De hort op betekent voor mij in dit verband ook een drive hebben en doelen realiseren. Bedankt dat je je verhaal met ons wil delen. Daar leert iedereen van."

Mariet - "Heb het boek een één keer uitgelezen, het was boeiend om te lezen hoe Christine, ondanks alle moeilijkheden toch een geweldig leven heeft als moeder en als mens. Mijn kleindochter Yara heeft hetzelfde als Christine,en door haar boek weet ik dat ook Yara een prachtig leven kan hebben want ook zij is een doorzetter. Oma Mariet."

Meriam - "Christine, Jouw boek heeft zeer veel indruk op me gemaakt. Je manier om je leven vorm te geven. De opvoeding van je ouders die mede bepaalt hoe je in het leven staat en de liefde die je een fijn gezin heeft gegeven. Wat voor mij als hulpverlener weer eens duidelijk naar voren komt: Laat de regie bij de hulpvrager. Veel liefs jou en je dierbaren."

Hein - "Ik heb jouw boek met interesse gelezen. Velen zouden dit boek moeten lezen om het verschil te leren tussen een ziekte en een aandoening. Ik vind het knap hoe jij hebt doorgezet om verworvenheden te krijgen waar je zoals eenieder recht op hebt in dit leven. Zo zie je maar hoe je met een positief doorzettingsver mogen ver kunt komen. Ik heb zo ook een stukje van Amerika leren kennen. Het zou mooi zijn als het boek ooit verfilmd zou worden om zo een veel groter publiek te kunnen bereiken."

Jo - "Toen ik Christine voor 't eerst ontmoette dacht ik, wat 'n bijzondere en aardige vrouw en wat 'n doorzetter. Zij had al een gedeelte van m'n hart gestolen en toen had ik 't boek nog niet eens gelezen. Wij hebben haar boek gekocht en ik moet zeggen werkelijk fantastisch, in een adem uitgelezen. Hier kunnen veel mensen iets van leren, zeker over de liefde, geloven in de toekomst en zeker over respect. En als je dan met zo'n handicap ook nog zo'n humor hebt, neem ik m'n pet daar voor af. Dit verhaal is weer iets dat ik aan m'n kinderen en kleinkinderen ga doorgeven. Zoevendemamma Altijd De Hort Op: een aanrader voor iedereen. Christine en Theo, dank!"

Clarina - "Ik ben begonnen met lezen en 2 dagen later had ik het al uit. Geweldig geschreven, makkelijk te lezen. Maar wat een doorzetter ben je, een inspiratie voor vele mensen. En zeker de mensen zonder beperking moeten dit eens lezen, kunnen ze nog wat leren."

Jet - "Een mooi boek. Hoe verder ik kwam, hoe meer ik onder de indruk was.Wat een doorzettingsver mogen. Heel bemoedigend om te zien dat je zoveel kunt bereiken, ondanks onbegrip en tegenwerking en mede dankzij mensen die vertrouwen in je hebben! Ik heb genoten van je humor."

Paul - "Het is een inspirerend en indrukwekkend verhaal, voor ieder mens! Ik heb veel respect voor de manier waarop je je met je karakter en doorzettingsver mogen door het leven hebt geslagen. Het lezen van dit boek geeft een goed beeld van hoe iemand met een beperking telkens weer moet opboksen tegen vooroordelen en onbegrip en zich daar als een tijger doorheen slaat!"

Kim - "Wat een prachtig boek. U bewijst weer eens dat een lichamelijke beperking niet altijd een beperkende factor hoeft te zijn. Waar een wil is, is een weg! En wat lopen er toch veel "gezonde" mensen met een grotere handicap op deze aarde rond! Ik heb gelachen om de humor, gehuild om bepaalde gebeurtenissen en was verbaasd over hoe mensen reageren op mensen met een beperking. Een verfilming zou geweldig zijn!!"

Sharon - "Ik heb gisteren jou boek gekocht. Ik moet zeggen dat het een ontzettende verslaving boek is. Ik kan het niet aan de kant leggen. Hier zit romantiek, superveel liefde, vreugde en frustratie in. En heerlijke humor!! Alles bij mekaar een heerlijk boek! Het is me een eer z'n goede moeder/schrijfs ter te kennen. Ik hoop dat je het hier niet bij laat en verder gaat met boeken schrijven. Ik heb ongelooflijk respect voor jou en je denkwijze. In 1 woord geweldig!!!!"

Yvonne - "Vrijdag kreeg ik het boek binnen en toen ik begon met lezen bleef ik lezen. Het boek is mooi, inspirerend en grappig. Het is het verhaal van een vrouw die zich niet klein laat krijgen. Die laat zien dat je zelfs met een beperking bergen kunt verzetten. Een voorbeeld voor mensen met maar ook zonder beperking."

John - "Boek is de moeite waard. Veel aandacht aan besteed. Aanrader!!!!"

Judith - "Geweldig boek mooi geschreven. Met heel dankbareheid voor uw waardevolle boek en vriendelijke bewondering en diep respectvolle groet."

Meieke - "Ik wil hier heel graag op jullie uitnodiging ingaan en een reactie op jullie, jouw schitterende levensverhaal met zovele ups en downs geven. Christine, toen ik het boek begon te lezen, raakte ik meteen al zo gefascineerd door de manier waarop en de humor waarmee jij je verhaal vertelt! Het is voor mij, zelf met een beperking, best wel invoelbaar,maar tegelijk met diep respect voor de manier waarop je dit onder woorden hebt gebracht. Met lieve groet,"

Jolanda - "Ik heb je boek met heel veel bewondering gelezen! Ontzettend leuk om een kijkje te mogen nemen in jouw leven en je op deze manier beter te leren kennen! Vergeet nooit hoe uniek je bent en een inspiratiebron voor velen!"

Dennis - "Het is mooi geschreven. De tekst kon niet beter!"

Aafke - "Een heel mooi boek, een boek waar je steeds de volgende blz. al wilt verder lezen en niet kunt stoppen.Wat een kracht en wil heb jij.Mijn complimenten voor dit boek. Heel mooi. Daar kun je trots op zijn."

Angellique - "Een super mooi en inspirerend boek. Jou krijgen ze niet klein christine. Heel goed en heel mooi geschreven.